Chatta med oss
Nav
Maskrosbarn är en ideell organisation som stödjer ungdomar som har föräldrar som missbrukar eller mår psykiskt dåligt
Vi behöver din hjälp Donera nu!

Föreläsningar

Vill ni ha kunskap om hur det kan vara att växa upp med föräldrar som missbrukar eller är psykiskt sjuka?

Vill ni ha kunskap om hur det kan vara att växa upp med föräldrar som missbrukar eller är psykiskt sjuka? Välkommen att boka en inspirerande föreläsning som har fokus på förändringsmöjligheter och unga människors kraft. Sedan 2006 har vi mött över 40 000 elever och lika många vuxna genom denna grundföreläsning.

Under föreläsningen berättar vi om vår egen uppväxt tillsammans med en missbrukande eller psykiskt sjuk förälder samt försöker förklara och beskriva de känslor och tankar som många ungdomar har, som växer upp i utsatta hemsituationer. Vi beskriver vår egen resa till att må bra, släppa kontrollen över våra föräldrar och inse att vi har rätt att må bra – trots att våra föräldrar mår väldigt dåligt. Våra erfarenheter av att vara tonåring på 2000-talet som anhörig till en svårt sjuk förälder är bara en av hundratusentals.

Under föreläsningen berättar vi om vår väg genom organisationen och hur Maskrosbarn arbetar i olika former av stödinsatser.

Vi berättar om möten med de hundratals ungdomar som årligen kommer i kontakt med vår verksamhet, ger en bild av hur verkligheten ser ut för många barn och ger solskenshistorier. Vi ger er konkreta tips och verktyg på hur ni kan arbeta för att upptäcka, bemöta och stödja ungdomar i er verksamhet.

Vi kommer också genom ljud, bilder och ungdomars egna önskningar öppna för diskussion och frågor.

För prisuppgifter kontakta oss på sandra@maskrosbarn.org.

Jessika Arvik

Jessika Arvik från föreläsning vid FoU-konferensen i Kalmar augusti 2013 (foto: Paul Svensson, Nka)

Här kan du ladda ner och ta del av rapporten
”Frågar man inget – får man inget veta”

Dela den här sidan

Vill du stödja oss?

Vill du vara med och stödja
Maskrosbarn och vårt arbete med ungdomar?

Mer information här