Stödperson på Skype

 
Hela Sverige

Få samtalsstöd oavsett vart du bor! Du har elva samtal under tio veckor med en vuxen som själv har vuxit upp i en familj med missbruk och/eller psykisk ohälsa.

Under samtalen kommer ni att prata om olika teman som kan vara viktiga för dig. Innan varje samtal kommer du och din stödperson att se en kort film som handlar om temat.

Filmerna är inspelade av oss som jobbar på Maskrosbarn. Efter samtalet kommer du att få ett tips på en liten övning som du kan göra till nästa samtal. Du bestämmer själv om du på Skype vill skriva i chatten, ha telefonsamtal eller videosamtal. 

Efter att du har haft elva samtal med din stödperson så har du möjlighet att fortsätta ha kontakt med Maskrosbarn i vår chatt/mail, träffar i Stockholm/Göteborg eller söka till våra lovläger.

Vill du ha en stödperson från Maskrosbarn? Läs längst ner på sidan hur du gör. 

 

Vad gör man med sin stödperson?

Du har elva samtal under tio veckor med en vuxen som själv vuxit upp tillsammans med en förälder som dricker för mycket, tar droger eller mår psykiskt dåligt. Du kommer att få en stödperson som du har kontakt med från första samtalet och tio veckor framåt. Under samtalen kommer ni att prata om olika teman som kan vara viktiga för dig. Innan varje samtal kommer du och din stödperson att se en kort film som handlar om temat. Filmerna är inspelade av några av oss som jobbar på Maskrosbarn. Efter samtalet kommer du att få tips på någon övning som du kan göra till nästa samtal. Du bestämmer själv om du vill skriva i chatten, ha telefonsamtal eller videosamtal på Skype med din stödperson.

Viktigt att känna till om programmet

Du som ungdom kan vara anonym när du chattar med oss på Maskrosbarn. Att vara anonym betyder att vi inte vet vem du är som skriver till oss om du inte berättar det. Om det är viktigt för dig att vara anonym, tänk på att din mailadress inte avslöjar vad du heter eller att du berättar saker om dig själv som är unika och gör så att vi skulle kunna få reda på vem du är. Om du lever i en väldigt utsatt situation där du till exempel blir utsatt för våld eller sexuella övergrepp så kommer vi att behöva göra en anmälan till socialtjänsten om vi kan identifiera vem du är.

Skype är helt gratis att ladda ner!

1. Ladda ner Skype genom att klicka på ikonen eller här
2. Skapa ett konto på Skype

Chat
öppnar om:
  2 h 41 min